novice
dogodki
zpisniki
JERNEJ DIRNBEK: LEDENA KRALJICA - predstavitev knjige
Datum: 5.4.2023 ob 19:30
Sreda, 5. 4. 2023 ob 19.30 uri v Knjižnici Šentvid
Knjižnica Šentvid vabi v sredo, 5. aprila 2023 ob 19.30 uri v prostore knjižnice na Prušnikovi 106 na predstavitev knjige Jerneja Dirnbeka: Ledena kraljica.

 

Vabljeni!

Ledena kraljica je po prvencu Pevci pozabljenih pesmi (Miš, 2016) in Trampu (Litera, 2021) tretji Dirnbekov roman.
Čeprav so vsa dela v osnovi komedije, je vsem skupno to, da zelo zavzeto naslavljajo obdobje, v katerem se dogajajo, in odpirajo vrsto aktualnih vprašanj slovenskega vsakdana. Sicer pa je Jernej širši javnosti poznan kot ustanovitelj in član glasbene skupine Mi2 ter avtor velikega dela njihovih uspešnic. Ob matičnem bendu deluje še v kantavtorskem kabaretnem duetu s klaviaturistom Davorjem Klarićem. Poleg omenjenih romanov je izdal eno samostojno pesniško zbirko Pripovedke o vinu in ljubezni (Miš, 2018) ter dve zbirki glasbenih besedil s pevcem Tonetom Kregarjem.

 

Zgodba romana Ledena kraljica je postavljena v Maribor, v staro meščansko stavbo v bližini mestnega parka. V njej povsem običajen moški srednjih let prijateljuje s svojo znanko, zdaj upokojeno nekdanjo učiteljico in partizanko, dokler ta nekega dne nepričakovano ne premine. Ker ima pokojnica na računu precej privarčevanega denarja, sam pa je v finančni stiski, mu ne preostane drugega, kot da jo shrani v zamrzovalno skrinjo in jo tako uradno še nekaj časa »ohrani« pri življenju. Problem pa se pojavi, ko začno na vrata trkati ljudje, ki želijo zaradi tega ali onega razloga priti v stik s pokojnico. Naš junak ne najde drugega izhoda, kot da se, da bi ohranil kruto skrivnost, drugega za drugim znebi nevarnih vsiljivcev.

Kontakti:
T: +386 (0)1 306 48 73
F: +386 (0)1 512 06 81
E: mol.sentvid@ljubljana.si
Uradne ure:
Ponedeljek od 8.30 do 13. ure
Sreda od 8.30 do 12. ure in od 13. do 17. ure
Petek od 8.30 do 12. ure
Zaposlena strokovna sodelavca Službe za lokalno samoupravo:
Golavšek Robert
Snježana Zrnič (Ponedeljek, torek in sreda)
Oseba odgovorna za dajanje informacij javnega značaja:
predsednik sveta četrtne skupnosti Šentvid Damijan Volavšek.

Oseba odgovorna za stike z mediji:
Damijan Volavšek - predsednik Sveta CS Šentvid