novice
dogodki
zpisniki
KAKO VZGOJITI ZDRAVEGA IN SREČNEGA OTROKA - Manca Macuh
Datum: 9.11.2022 ob 19:30
Sreda, 9. 11. 2022 - Knjižnica Šentvid, Prušnikova ul. 106, Ljubljana - Šentvid
Knjižnica Šentvid vabi v sredo, 9. novembra 2022 ob 19.30 uri na prvo predavanje iz cikla 'ZDRAVA DRUŽINA' Mance Mancuh: Kako vzgojiti zdravega in srečnega otroka.

 

Izkušena strokovnjakinja, Manca Mancuh bo predavala o tem kaj v praksi otrok potrebuje za zdrav emocionalni ter telesni, kakor tudi duševni razvoj, ter na kakšne načine ga lahko najbolje podpremo, da se razvije v zdravo, samostojno, samozavestno ter srečno odraslo osebo. Izvedeli boste različne pasti v katere se lahko ujamemo kot starši in vzgojitelji ter kaj zares otrok od nas potrebuje v posameznih obdobjih odraščanja.

 

Vstop je prost; Vablejni!

V Knjižnici Šentvid so pripravili cikel predavanj z naslovom Zdrava družina.
Enkrat mesečno nam bo predavala izkušena strokovnjakinja Manca Macuh. Obravnavala bo naslednje teme:

 

1. Kako vzgojiti zdravega in srečnega otroka:
govorili bomo o tem kaj v praksi otrok potrebuje za zdrav emocionalni ter telesni, kakor tudi duševni razvoj, ter na kakšne načine ga lahko najbolje podpremo, da se razvije v zdravo, samostojno, samozavestno ter srečno odraslo osebo. Izvedeli boste različne pasti v katere se lahko ujamemo kot starši in vzgojitelji ter kaj zares otrok od nas potrebuje v posameznih obdobjih odraščanja.

 

2. Strupeni odnosi ter kako jih ozdraviti:
v tokratnem predavanju boste dobili praktične rešitve za boljše medsebojne odnose, za celjenje ran iz preteklosti, kaj lahko storimo, ko se drugi noče spremeniti ter kako lahko ponovno zadihamo ter zaživimo bolj polno življenje brez da bi nam odnosi povzročali stres.

 

3. Stres, anksioznost, depresija in druge prihične stiske:
spoznali boste zakaj pride do psihičnih stisk, kaj pomenijo, kaj se v telesu dogaja, kako se rešimo njihovega oklepa in najdemo pot ven, kako lahko naš način prehranjevanja vpliva nanje ter kaj imajo emocije s tem.

 

4. Kaj nam sporoča telo:
telesni simptomi veliko povedo, če jih znamo brati. Izvedeli boste kaj nam telo z njimi sporoča ter kaj lahko storimo za to, da si na naraven način sami povrnemo zdravje. Predavanje bazira na naravnem načinu zdravljenja, podprto z (naj)novejšimi znanstvenimi raziskavami.

 

5. Kako s "težavnimi" najstniki:
govorili bomo o tem kakp se zopet povezati z vašim odraščajočim otrokom, kaj zares sporoča s svojimi izbruhi ali uporom, kaj kot najstnik najbolj potrebuje, da se lahko izogne nevarnemu obnašanju, kako na najbolj zdrav način postavimo meje, ne da bi ga odrinili od sebe, o najstnikih in spolnosti ter o tem zakaj neprestano "visijo" na socialnih omrežjih

 

6. Zdrav zakon in partnerstvo:
izvedeli boste kako v resnici izgleda zrela ljubezen, ki nas lahko vedno znova bogati in veseli. Kako doseči medsebojno spoštovanje, kje so meje med partnerjema ter kako jih postaviti, kako se osvoboditi morebitnega občutka ujetosti znotraj veze, kako ohraniti sebe, kdaj oditi in kdaj ostati, kako skupaj vzgajati otroke, ne da bi nanje prenašali svojih težav ter zakaj varamo.

 

Kontakti:
T: +386 (0)1 306 48 73
F: +386 (0)1 512 06 81
E: mol.sentvid@ljubljana.si
Uradne ure:
Ponedeljek od 8.30 do 13. ure
Sreda od 8.30 do 12. ure in od 13. do 17. ure
Petek od 8.30 do 12. ure
Zaposlena strokovna sodelavca Službe za lokalno samoupravo:
Golavšek Robert
Snježana Zrnič (Ponedeljek, torek in sreda)
Oseba odgovorna za dajanje informacij javnega značaja:
predsednik sveta četrtne skupnosti Šentvid Damijan Volavšek.

Oseba odgovorna za stike z mediji:
Damijan Volavšek - predsednik Sveta CS Šentvid