novice
dogodki
zpisniki
LJUBA IN DRAGO V ČS ŠENTVID DOSTAVLJATA DRUŽENJE
Datum: 26.7.2022 ob 17:00
Torek, 21. 6. 2022 med 13. in 18. uro na ploščadi pred Ljudskim domom v Šentvidu (Prušnikova ul. 99)
Četrtna skupnost Šentvid, natančneje park pred Osnovno šolo in Gimnazijo Šentvid je postalo začasno postajališče mobilnega mladinskega centra Ljube in Draga, enote Javnega zavoda Mladi zmaji. Tja prihaja vsak torek v popoldanskih urah med 17. in 20. uro in dostavlja druženje.

 

Mobilni mladinski center je plac, kamor lahko prideš in samo si. In je plac za vse mlade iz Šentvida, ki si želite biti aktivni ali pa to poletje preživeti v senčki, ob dobri debati in še boljši lubenici.

Vsak torek se med 17.00 in 20.00 na dvorišču OŠ Šentvid ali pa pred Ljudskim domom družimo, chilliramo in hladimo. Vmes radi vržemo karte ali pa povemo kakšno dobro foro.

 

Pridi nas pozdravit! :)

Ljuba in Drago nista navaden avtobus…

Notranjost avtobusa je bila s pomočjo mladih kreativnih rok predelana v prostor za druženje, ki skozi mlade in sosesko združuje. Ko vstopimo na avtobus nas pričakajo mehki copati, ki vabijo, da se preobujemo in udobno namestimo na blazine. Zraven seveda paše čaj, ki si ga lahko skuhamo v zadnjem delu avtobusa, kjer je skrita majhna kuhinja. Ali pa kavo, ki sladko zadiši, vsakič ko avtobus pripelje. Ob njej mladinski delavki in prostovoljci, ki so vključeni kot del ekipe, z veseljem poklepetamo s starši, lokalnimi prebivalci in vsakim zainteresiranim, ki jim pogled švigne v našo smer. Na lep sončen dan se lahko odpre okno na stropu avtobusa, ki razkriva zeleno streho in pomembnost narave v urbanih območjih. Na mrzel zimski dan, pa po navadi zakurimo ''gašperčka'', ki nas ob prasketanju ognja združi še nekoliko bližje in omogoči topel in varen prostor za izražanje potreb s strani mladih.

 

Ljuba in Drago kot platforma za uresničevanje potreb in želja s strani mladih
Program Ljube in Draga temelji na pogovoru in druženju, skozi katerega mlade povabimo k sooblikovanju programa. Delno s strani akterjev lokalne skupnosti in četrtne skupnosti, predvsem pa s strani mladih, raziskujemo kje mladi vidijo potrebo po spremembi, kakšnih vsebin si želijo, kje jih žulijo stvari, predvsem pa kaj so sami pripravljeni doprinesti, da bi se spremembe zgodile. Zato ob pitju čaja ali pa ob igranju družabnih iger, skupaj z našimi prostovoljci prisluhnemo mladim o tem, kaj so njihovi interesi in jim nudimo podporo in mentorstvo pri grajenju in realizaciji njihovih idej.

 

Srečamo se vsak torek v popoldanskih urah.
Trenutno smo v spomladanskem času prisotni med 13. in 18. uro na ploščadi pred Ljudskim domom v Šentvidu (Prušnikova ul. 99), tako da ste toplo vabljeni na čaj, kavo, piškote in prijeten klepet.
Naj Ljuba in Drago v Šentvidu postaneta stičišče druženja, občutek skupnosti, kjer se spoznavamo in uresničujemo ideje.

Kontakti:
T: +386 (0)1 306 48 73
F: +386 (0)1 512 06 81
E: mol.sentvid@ljubljana.si
Uradne ure:
Ponedeljek od 8.30 do 13. ure
Sreda od 8.30 do 12. ure in od 13. do 17. ure
Petek od 8.30 do 12. ure
Zaposlena strokovna sodelavca Službe za lokalno samoupravo:
Golavšek Robert
Snježana Zrnič (Ponedeljek, torek in sreda)
Oseba odgovorna za dajanje informacij javnega značaja:
predsednik sveta četrtne skupnosti Šentvid Damijan Volavšek.

Oseba odgovorna za stike z mediji:
Damijan Volavšek - predsednik Sveta CS Šentvid