novice
dogodki
zpisniki
POHOD PO "KRONI SLOVENIJE"
Datum: 10.4.2022 ob 08:30
Nedelja, 10.4.2022 ob 8.30 uri na parkirišču ob šoli na Katarini

Vabimo vas, da se nam pridružite na II. organiziranem pohodu po peš poti 'Krona Slovenije', ki jo je pripravil in zasnoval naš sokrajan Viki Grošelj.

Dobimo se v nedeljo, 10. aprila 2022 ob 8.30 uri na parkirišču pred osnovno šolo na Katarini!/

 

Vabljeni!

Priponke:

Lansko pomlad smo slovesno odprli novo pohodniško pot imenovano Krona Slovenije. Zamislil si jo je naš sokrajan Viki Grošelj. Iz Ljubljane, natančneje iz Guncelj nas preko preko Polhograjskih dolomitov, Loškega pogorja, Julijskih Alp, Karavank in Kamniških Alp, preko Šmarne gore pripelje nazaj v Gunclje. Celotna pot je kar krepek pohodniški zalogaj. Če bi jo želeli prehoditi v enem zamahu, bi zanjo potrebovali deset do štirinajst dni resne hoje.

Seveda pa Krono Slovenije in njene etape lahko prilagodimo svojim željam, sposobnostim in času, ki ga imamo na razpolago.
Lani smo organizirali prvi množičen pohod po njej. Začeli smo v Guncljah in prvo prilagojeno etapo končali na 774 metrov visokem Jeterbenku. Zadovoljni udeleženci so izrazili željo, da postane pohod po Kroni tradicionalen, zato tudi letos načrtujemo novo etapo.
Na pot bomo šli v nedeljo, 10. aprila. Zbirno mesto je ob 8. 30, na parkirišču ob šoli na Katarini. Odpravili se bomo do vznožja Jeterbenka, kjer smo lani končali in se po izjemno razgledni grebenski stezi odpravili do 806 metrov visokega Svetega Jakoba. Gre za enega najlepših razglednih grebenov celotne Krone, saj so ves čas pred nami tako Kamniške Alpe in Karavanke, kot tudi Julijci s Triglavom. Z Jakoba se bomo spustili v dolino Ločnice in etapo končali pri gostišču Legastja.

Pot ni zahtevna, vzela pa nam bo tri do štiri ure zložne hoje. Zato je primerna za vse. Tako otroke kot starejše, pa še avte bomo imeli na Katarini, če bi kdo želel izlet predčasno zaključiti.
Tako kot lani, nas bo tudi letos vodil avtor poti, Viki Grošelj.

 

Prav vsi prijazno vabljeni.
Se vidimo, v nedeljo, 10. aprila ob 8.30 na parkirišču ob šoli na Katarini!

 

Zaradi lažje organizacije, vas prosimo, da se na pohod prijavite na mol.sentvid@ljubljana.si ali na telefon 01 306-48-73.

 

Če bi se pohoda radi udeležili, pa imate težave s prihodom na zbirno mesto na Katarini, nam to sporočite in poskusili vam bomo zagotovi prevoz.

Če dvomite, da boste sami našli na Katarino, navodilo za pot je v priponki, pridite ob 8. uri na parkirišče pri Rugby igrišču v Guncljah, od koder se bomo skupaj zapeljali do cilja.

Kontakti:
T: +386 (0)1 306 48 73
F: +386 (0)1 512 06 81
E: mol.sentvid@ljubljana.si
Uradne ure:
Ponedeljek od 8.30 do 13. ure
Sreda od 8.30 do 12. ure in od 13. do 17. ure
Petek od 8.30 do 12. ure
Zaposlena strokovna sodelavca Službe za lokalno samoupravo:
Golavšek Robert
Snježana Zrnič (Ponedeljek, torek in sreda)
Oseba odgovorna za dajanje informacij javnega značaja:
predsednik sveta četrtne skupnosti Šentvid Damijan Volavšek.

Oseba odgovorna za stike z mediji:
Damijan Volavšek - predsednik Sveta CS Šentvid