Dragi obiskovalci knjižnice!
V Mestni knjižnici Ljubljana spremljamo aktualno dogajanje v zvezi s širjenjem koronavirusa v Sloveniji. Zaradi preprečevanja tveganja prenosa okužbe v večjih skupinah smo se odločili, da do konca marca 2020 odpovemo vse prireditve v knjižnici Šentvid.
Na podlagi smernic in priporočil RS in NIJZ vas bomo sproti obveščali o morebitnih spremembah. Vse knjižnice še vedno delujejo po običajnem urniku odprtosti.
Obiskovalce v primeru obolelosti naprošamo, da ne prihajajo v knjižnico in se ne udeležujejo prireditev in izobraževanj. Izposojeno gradivo lahko podaljšate v spletni aplikaciji Moja knjižnica ali pa s klicem v knjižnico.
Za dodatne informacije so na voljo priporočila Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja in ključne informacije o koronavirusu.
Hvala za razumevanje!
Kljub napredkom sodobne medicine je človeštvo vse bolj bolno. Kljub vsem super živilom in prehranskim dodatkom na trgu imajo ne le starejši, tudi številni mladi, težave z alergijami, dermatitisi, napihnjenostjo, zgago, glavoboli in podobnim.
Zakaj intolerance na gluten in laktozo? Je res za vse kriv stres? Stroka je mnenja, da so nekateri simptomi bolezni zgolj psihosomatskega izvora in jih večinoma razlagajo kot posledice stresa, saj krvni izvidi začetkov bolezni večinoma niti ne pokažejo. Dejstvo pa je, da telo sedem let sporoča simptome, preden se le- ti manifestirajo v bolezen. Vsakdo ima neke zdravstvene težave, katerih se morebiti niti ne zaveda, zato je skrajni čas, da se vprašamo, kaj ne delamo prav in začnemo iskati vzroke pri sebi. Literature je ogromno, človek pa težko ve, kdo ima prav in kdo ne.
ZDRAVO Z GLAVO je podjetje Slavice Zorn, ki zagovarja dejstvo, da moramo jesti lokalno in sezonsko. Izgubili smo namreč stik sami s sabo. Naši predniki so dobro vedeli, kaj se sme v določenem obdobju jesti in kaj ne. Mi pa namesto tega jemo vse kar najdemo v trgovinah.
v osnovi bomo pridobili ogromno nasvetov glede zdrave prehrane, spoznali tipe teles glede na kitajsko medicino in kako lahko s prehrano vplivamo na zdravje posameznega tipa, v katerem se najbolj najdemo.
Na predavanju boste torej izvedeli več o:
prehranjevanju na podlagi tipov morfologij,
prehranjevanju po bioritmu ter pravilni kombinaciji živil,
delovanju želodca in črevesja na podlagi tradicionalne medicine,
zakaj je zajtrk najpomembnejši obrok dneva ter o napakah, ki jih pri zajtrkovanju (nevede) počenjamo.
Vabljeni na zanimiva odkritja in preproste rešitve!