novice
dogodki
zpisniki
BORELIOZA, RASTLINE IN MOČ - strokovno predavanje
Datum: 17.4.2019 ob 19:30
Sreda, 17.4.2019 ob 19.30 uri v Knjižnici Šentvid (Prušnikova ul. 106)

MKL, Knjižnica Šentvid vabi v sredo, 17. aprila 2019 ob 19.30 uri v prostore knjižnice na strokovno predavanje Daria Cortesa - Borelioza, rastline in moč.

Če o boreliozi le slišimo, sploh pa če smo okuženi z njo, ni odveč bližnje srečanje z bakterijami, ki jo povzročajo, ter s klopi, ki jih raznašajo in razširjajo. Kako spoznamo okužbo in kakšni so znaki? Kaj storiti v primeru okužbe? Kako poteka okužba in zakaj lahko postane kronična? Katera so močna zelišča proti boreliozi? Kaj pa vzporedne okužbe? Klopi namreč polega boreliozo prenašajo še babeziozo, erlihiozo, bartoneliozo in menda še kakšno -ozo.

Nenazadnje, če ne predvsem: kaj je sploh borelioza?

 

Nekatere rastline z učinkovanjem v našem telesu izkazujejo posebno moč, ki se kaže v dvigu odpornosti, lažjim prenašanjem stresa in splošno povečani psihofizični moči. Skoraj vse »močne« rastline so nadvse dobrodošle tudi za odpravljanje borelioze in vzporednih okužb. Med njimi izstopata japonski dresnik in divja ščetica, vendar za podporo zdravljenja pridejo prav še nekatere rastline: grahovec, vražji krempelj, sladki pelin (proti babeziozi) in druge.

Kako jih pripravljamo ter uživamo in kakšne so še njihove druge zdravilne in krepčilne lastnosti? Kakšen je pomen antibiotikov pri zdravljenju borelioze? In predvsem: kaj lahko storimo sami, da odpravimo okužbo, ki zna potem, ko postane kronična, močno zagreniti življenje?

 

Lepo vabljeni!

Kontakti:
T: +386 (0)1 306 48 73
F: +386 (0)1 512 06 81
E: mol.sentvid@ljubljana.si
Uradne ure:
Ponedeljek od 8.30 do 13. ure
Sreda od 8.30 do 12. ure in od 13. do 17. ure
Petek od 8.30 do 12. ure
Zaposlena strokovna sodelavca Službe za lokalno samoupravo:
Golavšek Robert
Snježana Zrnič (Ponedeljek, torek in sreda)
Oseba odgovorna za dajanje informacij javnega značaja:
predsednik sveta četrtne skupnosti Šentvid Damijan Volavšek.

Oseba odgovorna za stike z mediji:
Damijan Volavšek - predsednik Sveta CS Šentvid