novice
dogodki
zpisniki
BOŽIČNA PRAVLJICA - PREDSTAVA ODPOVEDANA !!!
Datum: 9.1.2016 ob 18:00

DBUS - Mladi slovenski balet vabi v soboto 9. januarja 2016 ob 18. uri v Ljudski dom na uprizoritev baletne predstave BOŽIČNA PRAVLJICA.

 

Vstop je prost!

Povzetek predstave:

 

 

Deklica Klara si silno želi postati balerina. Njena družina priredi božično zabavo, na katero pridejo razni gostje s svojimi otroci in pa stric Drosselmeier, ki je velik prijatelj deklice Klare. Za darilo ji prinese prave baletne copatke, ki pa jih Klarin brat Fric, ki ves čas nagaja Klari, uniči. Klara je žalostna, vendar ji stric Drosselmeier podari nove copatke.
Ko gostje odidejo, se zabava konča in vsi ležejo spat. Klara sanja, da se Baletne lutke, ki jih vodi stric Drosselmeier, bojujejo s pošastmi in Klara pomaga baletnim lutkam, da pošasti premagajo.
Potem jo stric Drosselmeier odpelje v Svet baleta, kjer Klara uživa, ko gleda prave baletne plesalce iz različnih koncev sveta. Tudi Klara se spremeni v pravo balerino in s svojim Princem - stricem Droselmeirjem pleše na konicah prstov.
Ko se Klara zjutraj na Božični dan zbudi, najde ob postelji baletne copate, ki ji jih je podaril stric Drosselmeier. Srečna je, ker je zaradi lepih sanj prepričana, da bo nekoč postala prava balerina.

Glasba: P. I. Tschaikovsky
Koreografija: Tomaž Rode, Claudia Sovre, Ana Trojnar

Kontakti:
T: +386 (0)1 306 48 73
F: +386 (0)1 512 06 81
E: mol.sentvid@ljubljana.si
Uradne ure:
Ponedeljek od 8.30 do 13. ure
Sreda od 8.30 do 12. ure in od 13. do 17. ure
Petek od 8.30 do 12. ure
Zaposlena strokovna sodelavca Službe za lokalno samoupravo:
Golavšek Robert
Snježana Zrnič (Ponedeljek, torek in sreda)
Oseba odgovorna za dajanje informacij javnega značaja:
predsednik sveta četrtne skupnosti Šentvid Damijan Volavšek.

Oseba odgovorna za stike z mediji:
Damijan Volavšek - predsednik Sveta CS Šentvid