novice
dogodki
zpisniki
INSTANT ŠOV - improvizacijska komedija
Datum: 2.2.2013 ob 20:00
Sobota 2.2.2013 ob 20. uri v Ljudskem domu (Prušnikova 99, Ljubljana - Šentvid)
V Instant šovu dva predana gledališka ustvarjalca iz skopih začetnih dejstev razvijeta napet čaroben svet, ki je poln močnih čustev in zapletenih človeških odnosov. Zgodba presune in zabava. Razveseli in razjoka. Nasmeje in daje mislit.
na odru: Tomaž Lapajne Dekleva in Vid Sodnik
glasba: Andraž Gartner

vstopnina: 6 evrov; dijaki, študenti, brezposelni 4 evre

Tomaž Lapajne Dekleva
Je poklicni gledališki ustvarjalec (performer, dramatik, režiser, scenograf in oblikovalec svetlobe). Sooblikoval je projekte Kolektiva Narobov, KUD France Prešeren, Gledališča Unikat, Društva za razvoj gledališča v izobraževanju, Radia Slovenija, Televizije Slovenija, Kulturnega društva Priden možic, En knapa, založbe Panika, revije Mentor, založbe Didakta, založbe Morfem Andreje Podrzavnik,… Je avtor več objavljenih in uprizorjenih dramskih besedil, knjig in strokovnih člankov. Je član Društva slovenskih pisateljev in ima status samostojnega ustvarjalca na področju kulture.
Nagrade: Kot avtor in izvajalec Gledališča Unikat je prejel prvo nagrado žirije občinstva in nagrado Stichting Oost-Europa Projecten na festivalu Three are too many, two not enough, Plovdiv, Bolgarija (2001), kot član Kolektiva Narobov prejel Ježkovo nagrado (2007), kot samostojni avtor tretjo nagrado na festivalu TRAKulja, Cerkno (2007), nagrado na festivalu Alternative film/Video, Beograd (2007) in drugo nagrado ReView na festivalu Forvard<<2018, Vogograd, Rusija (2009), bil je član ekipe Kolektiva Narobov, ki je zmagala na mednarodnem tekmovanju v gledališki improvizaciji v Zuerichu, Švica (2010), dobil je nagrado za najboljšo pesem Improvizije 2012, Ljubljana (2012).

Vid Sodnik
Je eden od zvezdnikov Impro lige - predan gledališki improvizaciji. Poleg ustvarjanja v Impro ligi in moderiranja predstav Impro lige in Šile, je sooblikoval oddaje TV Slovenija in vodil prireditve Z glavo na zabavo. V prostem času je pesnik, glasbenik in študent primerjalne književnosti.

Andraž Gartner
Je mlad glasbenik, član več glasbenih zasedb (Kvartet Trio, …) in avtor samostojnih glasbenih projektov. Kot igralec je sodeloval pri več predstavah Umetniške gimnazije Nova Gorica in ljubiteljskih produkcijah (KUD Janko Krmelj Reteče, Občina Škofja Loka). V zadnjem času se vse bolj uveljavlja tudi kot ustvarjalec glasbe za gledališče (Umetniška gimnazija Nova Gorica, Kolektiv Narobov in KUD France Prešeren).
Kontakti:
T: +386 (0)1 306 48 73
F: +386 (0)1 512 06 81
E: mol.sentvid@ljubljana.si
Uradne ure:
Ponedeljek od 8.30 do 13. ure
Sreda od 8.30 do 12. ure in od 13. do 17. ure
Petek od 8.30 do 12. ure
Zaposlena strokovna sodelavca Službe za lokalno samoupravo:
Golavšek Robert
Snježana Zrnič (Ponedeljek, torek in sreda)
Oseba odgovorna za dajanje informacij javnega značaja:
predsednik sveta četrtne skupnosti Šentvid Damijan Volavšek.

Oseba odgovorna za stike z mediji:
Damijan Volavšek - predsednik Sveta CS Šentvid